Ulično delo

EKO Patrulja

EKO PATRULJA  z mehkimi intervencijami opozarja na okoljske probleme, vzorno odmetavanje odpadkov v koše za smeti, ločevanje odpadkov, uporabo ekoloških vrečk in podobno. Nastopa zaščitniško in osveščevalno do okolja. Na dogodku Eko teden smo udeležence opozarjali in opominjali na pereč problem onesnaževanja okolja, spodbujali interakcijo z mimoidočimi na temo ohranjanja čistega okolja, v katerem živimo.

 

Gondola soočenja

Dve osebi (pripadnika iste ali različne generacije, različnih ozadij), ki se ne poznata posedemo v gondolo, obrnjena drug proti drugemu. Ob pričetku vožnje prejmeta kuverto z navedbo teme in navodila, da se morata v času vožnje pogovarjati, izraziti  poglede in zagovarjati lastna stališča o predpisani tematiki. Gondola (kot prizorišče debate) je izbrana namerno, saj zagotavlja zaprt, izoliran prostor, kjer sta sogovornika prisiljena v soočenje. Namen aktivnosti je spodbujanje dialoga, razumevanje drugačnih stališč, spoznavanje raznolikih pogledov. Tematike pogovora so lahko provokativne ali povsem vsakdanje, dotikajo se problematik ene ali druge starostne skupine, stereotipov, predsodkov.

Čiščenje nestrpnosti z mariborskih ulic

Nesnaga, ki se je nabrala na stenah mariborskih javnih površin namreč precej bode v oči in daje popolnoma napačen vtis o stanju duha v mestu. Zato so se mladi prostovoljci Društva IndiJanez podali na ulice Maribora in poiskali »tarče« beljenja, kot so kljukasti križi, homofobne izjave, izjave nestrpnosti do tujcev, rasistični dovtipi in podobno. Na akcijo so se pripravljali sistematično, kar pomeni da so predhodno pregledali in poslikali grafite ter jih na zemljevidu tudi označili. Sama aktivnost je bila sestavljena iz več dnevnih akcij, ki so posegale na področje vključevanja v  lokalno skupnost v duhu sobivanja in odgovornega vedenja mladih in drugih generacij. 

Misli na mariborskih ulicah

MISLI NA MARIBORSKIH ULICAH je intervencija, s katero mimoidoče vzpodbujamo k aktivnemu dojemanju okolice, postavljanju dobrih zgledov in aktivni participaciji v družbi. Mimoidoče spodbujamo, da podajo misli, citate, predloge za boljšo prihodnost. Misli skrbno zabeležimo in pripišemo avtorja. Kasneje jim dodamo angleški prevod, jih plastificiramo in nalepimo na določena  mesta mariborskih ulic. S tem opozarjamo mimoidoče na nekatere pereče probleme, ki se jih bodisi zavedajo ali ne.

Ovekovečimo spomine

S programom Ovekovečimo spomine želimo skozi sproščene pogovore spodbujati medgeneracijsko sodelovanje, s posebnim poudarkom na individualnih izkušnjah posameznikov in interpretacijah doživljanja preteklosti. Cilj akcije je zbrati osebne spomine mladih in starostnikov na področju Maribora in s tem vzpostaviti odnose med mladimi in starejšimi ter povečati empatijo in odnose med njimi.


slikaslikaslikaslika

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene