Festival Scena

Festival Scena se je v letu 2010 začel kot pilotni projekt evidentiranja in predstavitve glasbenih skupin znotraj mesta Maribor in okolice. Namen festivala je občinstvu prikazati raznolikost ustvarjanja glasbenih skupin v mestu Maribor in njegovi okolici, ter ponuditi možnost mladim ustvarjalcem, da zapustijo svoje vadbene prostore ter tako opozorijo nase.

Ideja Festivala Scena je nastala v želji, da glasbena kultura in raznolikost v Mariboru ostaneta prisotna oz. da se bo glasbena sfera v prihodnosti še naprej korenito razvijala in zaznamovala naš prostor. Ob tem smo si zadali cilj, da vsako leto pred samim Festivalom Scena naredimo / posodobimo evidenco mariborskih bandov. S festivalom želimo predstaviti aktivne glasbene skupine in glasbenike, ki sooblikujejo mariborsko glasbeno sceno in  prikazati v katero smer se le-ta vrti. 

Nastopajoči na letošnjem festivalu scena so izbrani na podlagi javnega povabila k sodelovanju, ki ga društvo preko javnih medijev in kontaktov interesnih združenj pošlje vsem evidentiranim glasbenim skupinam in izvajalcem Mariborske regije. 

Festival vsako leto traja od petka do nedelje na vikend pred veliko nočjo. Motivirati hočemo bande, ki zaradi različnih vzrokov – ni poguma ali možnosti nastopov, ne nastopajo. Zanima nas, kdo so, kaj igrajo! Glavni namen festivala je kulturno-glasbeno izmenjava v velikem obsegu. Na tridnevnem festivalu so nastopajoče glasbene skupine umeščene glede na žanr njihove glasbe in jih tako tematsko razdelimo v različne sklope.

Organizator praviloma poskrbi tudi za snemalno ekipo, ki nastope glasbenih skupin tudi posname in je na voljo vsem nastopajočim za morebitne promocijske namene. Glasbeni in video material po končanem festivalu roma v snemalne studie, občsno izide tudi zgoščenka. Festival Scena je za obiskovalce brezplačen in je pravi pomladanski regijski "Woodstock".
 


slika

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene