Prostovoljstvo

Društvo IndiJanez že vrsto let izvaja program organiziranega prostovoljstva. Prostovoljce vključjemo na različnih področjih, pri čemer se trudimo upoštevati njihove individualne interese in sposobnosti. Smo registrirana prostovoljska organizacija, ki je vključena v mreži Prostovoljstvo.org in Prostovoljstvo v Mariboru. Prav tako smo izvajalska in pošiljajoča organizacija mednarodne European Voluntary Service (EVS). Prostovoljci se vključujejo v dejavnosti različnih programov in projektov društva.

Primeri programov društva IndiJanez, kjer je možna vključitev prostovoljcev:

 • Center Šteker
 • MC Pekarna
 • Pekarna.TV
 • Občasnik IndiJanez
 • Ulično delo
 • Lutkovna skupina IndiJanez
 • Mladinska akcijska skupina (MAS)

Kako postanem prostovoljec?

Ponudba prostovoljskih del je raznovrstna, a če želimo najti delo, ki je za nas najbolj primerno, si je na začetku dobro zastaviti nekaj vprašanj:

 • Katero področje v družbi mi je pomembno in mu želim nameniti svojo energijo ter prosti čas?
 • S katerimi ciljnimi skupinami želim delati (otroci, starejši, mladi, bolniki, migranti...)? Bi morda raje pomagal živalim oziroma vložil svoj čas v podporo družbenim spremembam?
 • Koliko (prostega) časa sem pripravljen nameniti prostovoljstvu?
 • Katera znanja in veščine, ki jih imam, lahko prispevajo h kakovostnemu opravljanju prostovoljskega dela?

Prava izbira prostovoljskega dela je pomembna za zadovoljstvo vseh udeležencev prostovoljskega dela: prostovoljca, prostovoljsko organizacijo kot mentorja in organizatorja dela ter seveda za prejemnika pomoči.

Vsem zainteresiranim pred pričetkom dela priporočamo uvodno izobraževanje za prostovoljce, ki ga organizira Slovenska filantropija. Usposabljanje vam bo preko seznanitve s prostovoljstvom pomagalo pri izbiri dela, ki ustreza vašim željam in zmožnostim doprinosa. 

Prostovoljsko delo poteka v skladu z Zakonom o prostovoljstvu in načeli Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva. 

 

Mladinska akcijska skupina (MAS)

 

Projektna skupina prostovoljcev društva IndiJanez, kjer 95% udeležencev predstavljajo mladi. Namen prostovoljske skupine je izvajanje akcij na različnih področjih, kot so medgeneracijsko sodelovanje, sociala, humanitarnost, zdravje itd. 

Eden od ciljev omenjenih akcij je omogočiti boljši jutri mladim v Mariboru in regiji. Skupina se dobiva redno na sestankih, za potrebe izvajanja vsebin pa tudi pred in po samih aktivnostih. Mladi prostovoljci, ki sestavljajo MAS, so aktivni tvorci programskih vsebin, ki jih izvajajo, saj s svojim delom sodelujejo pri vseh fazah aktivnosti, od zasnove do izvedbe ter na koncu še evalvacije projekta.
 


slika

Trenutno ni dogodkov
NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene