MC Pekarna

MC Pekarna je multifunkcijski prostor, kjer društvo IndiJanez izvaja različne aktivnosti na področju kulture, mladine, sociale in umetnosti. Obsega več kot 500m2 površine in je del Kulturnega centra Pekarna.

 

Koncertni program

 

Neodvisni produkcijski program kluba MC Pekarna predstavljajo koncerti in glasbeno-kulturni nastopi, ki jih družita slogovna inovativnost in pripadnost alternativnim glasbenim žanrom. Kljub številnim mednarodnim gostovanjem pomemben del programa predstavlja podpiranje lokalne subkulturne scene. Posebej se trudimo, da nastop zagotovimo mladim, neuveljavljenim glasbenikom in jih tako spodbujamo k razvoju. Program je zastavljen tako, da tuje gostujoče glasbene skupine predstavljajo vrhunec urbane produkcije v lastni državi. Izvajalce izbiramo v konzultaciji z glasbeniki različnih žanrov, ki dobro poznajo posamezne scene. S tem ves čas ohranjamo tudi glasbeno diverziteto in stile lokalnega okolja.

 

Poslušalnica

 

Prostor, ki je namenjen predstavitvam novih albumov slovenskih in tujih alternativnih glasbenih skupin. Ob izdajah novih albumov so organizirani večeri, kjer se skupino predstavi, nato sledita opis in poslušanje danega albuma. Z dejavnostjo želimo občinstvu ob sproščenem druženju nuditi hiter in priročen dostop do novih kakovostnih izdelkov na področju alternativne glasbe.

 

Tematski glasbeni večeri

 

Ti večeri so namenjeni določenim skupinam obiskovalcev in pripadnikom posameznih subkultur. Služijo kot uravnilovka komercialni ponudbi tematskih večerov, kjer subkulture ne najdejo prostora zase.

 

Razstavišče MC

 

Razstavišče MC premore 8 izložbenih mest B1 formata (1000 x 700 mm) in se nahaja v južnem delu kluba pod galerijo. Vitrine so od zgoraj osvetljene z diskretno razsvetljavo. Prostor je zaradi klubske dejavnosti dobro obiskan, razstavišče pa se nevsiljivo združuje z ambientom kluba.

 

Čitalnica pod tramom

 

Čitalnica v prvem nadstropju kluba ponuja v branje leposlovje v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku, pa tudi znanstveno fantastiko, kriminalke, nekaj nobelovcev, kanček vojne literature, knjige o umetnosti, poezijo, filozofijo, potopise, anarhistično oziroma družbeno kritično literaturo ter izbor revij. Gosti tudi literarne večere, debate in druge kulturne vsebine. 

Posebej ponosni smo na zbirko stripov, ki si jo prizadevamo še bolj izpostaviti in v prihodnje tudi razširiti. Prav stripovsko ustvarjanje je namreč tisto, ki mlade vedno znova pritegne k branju in ustvarjanju ne glede na to, ali je tematika satirična, družbeno kritična ali povsem bizarna.

 

Vadbeni prostor

 

Ko se v prostoru ne odvijajo prireditve, ga lahko za različne aktivnosti uporabljajo formalne ali neformalne skupine. Pri tem sta jim na voljo tudi tehnična in strokovna podpora.

 

Družabne igre

 

Uporabnikom so na voljo brezplačne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa: biljard, ročni nogomet, namizni tenis in številne namizne igre.

 

Gostinstvo

 

Društvo opravlja tudi dopolnilno gostinsko dejavnost. Vsi prihodki od gostinske dejavnosti so namenjeni programskemu delovanju društva in kritju stroškov.


Več o MC Pekarna na spletni strani kluba.


slika

Trenutno ni dogodkov
NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene