Razpis za sodelovanje glasbenikov in glasbenih skupin na festival-u Scena 2013
Objavljeno dne: 04 julij 2013

Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez in mariborski glasbeniki predstavljamo:

 

Festival Scena
29., 30. in 31. marec 2013
Štuk, Maribor

 

Datum objave: 04. 02. 2013
Konec razpisa oz. rok za prijave: 01.03. 2013

Razpis za sodelovanje glasbenikov in glasbenih skupin na festival-u Scena 2013

1. PREDMET RAZPISA

KDMC Indijanez izdaja razpis za sodelovanje mariborskih glasbenih skupin / glasbenikov na glasbenem Festivalu Scena, ki se bo letos odvijal marca v Mariboru. V Mariboru in njegovi okolici smo namreč evidentirali že več kot 90 delujočih bandov. Z razpisom jih pozivamo, da se prijavijo in s koncertom sodelujejo na festivalu. Letos bomo posodobili katalog glasbenikov / glasbenih skupin iz Maribora in bližnje okolice, ki smo ga izdali v okviru festival-a Scena 2012. Za razliko od prejšnjih let, se lahko na festival prijavijo tudi tiste skupine, ki ne izvajajo izključno avtorske glasbe.

2. CILJ RAZPISA

Glasbeno ustvarjanje je v Mariboru pestro, živo in inovativno. Prav visoko število glasbenih ustvarjalcev in dejstvo, da večina omenjenih še vedno ustvarja v garažah in podobnih neobljudenih prostorih, ter tako ostaja javnosti neznanka, nas je spodbudilo, da s projektom, imenovanim Festival Scena, v prvi vrsti predstavimo sedanjo glasbeno sceno kot tudi, da akterje povežemo in tako vzpodbudimo nova glasbenega sodelovanja.

3. PREDSTAVITEV FESTIVALA SCENA

Ideja Festivala Scena je nastala v želji, da glasbena kultura in raznolikost v Mariboru ostaneta prisotna in da se glasbena sfera v prihodnosti še naprej korenito razvija in zaznamuje prostor in čas na področju kulture. Ob tem smo si zadali cilj, da vsako leto pred samim Festivalom Scena naredimo / posodobimo evidenco mariborskih skupin in samostojnih glasbenikov in tako poskrbimo za širši vpogled v smeri razvoja glasbe v lokalnem okolju. V okviru festivala Scena 2012 smo tako izdali prvi tovrsten katalog z osnovnimi podatki o glasbenikih in glasbenih skupinah, ki so del mariborske in okoliške glasbene scene. Letos bomo katalog posodobili, predvsem z informacijami o ugaslih in novonastalih glasbenih skupinah. Katalog je na voljo v tiskani obliki in na spletu, na spletni strani www.pekarna.net.

Letošnji bo že četrti festival v vrsti. Odločili smo se, da bomo tokrat za spremembo omogočili nastop in evidentirali tudi skupine, ki ne izvajajo izključno avtorsko glasbo, jih pa izbor priredb karakrerizira in umešča v določeno glasbeno zvrst in pripomorejo k razvoju le-te.

Poleg udeležbe na odrih že bolj ali manj uveljavljenih skupin nam je posseben izziv motivacija tistih, ki zaradi različnih vzrokov – ni poguma ali možnosti nastopov – še niso nastopili pred širšim občinstvom.

Zaradi obsežnosti projekta in nerednim financiranjem organizator udeležencem ne bo mogel poplačati s honorarjem, obljubljamo pa nekaj, kar je za glasbeno sceno in glasbenike še pomembnejše od denarja, tj. kulturno-glasbeno izmenjavo v velikem obsegu in polno tehnično in logistično podporo pri nastopu. Organizator bo zagotovil osnovno glasbeno opremo, ozvočenje, profesionalne tehnike, lučkarje in vse ostalo, kar je potrebno za dobro izvedbo glasbenega nastopa. Nastope bomo snemali na večkanalni studijski snemalnik. Glasbeni material bo po končanem festivalu obdelan v profesionalnem studiu, izbrane skladbe bodo izdane tudi na zgoščenki. Glasbene skupine bodo prejele tudi večkanalne posnetke celotnega nastopa, prav tako pa jim bomo omogočili snemanje live-demo posnetkov čez dan pred nastopi. Za nekatere nastopajoče bodo to tudi prvi profesionalni posnetki, ki jih bodo lahko uporabljali v promocijske namene. Vse skupine bomo tudi posneli z video kamero v HD tehniki, posnetke jim bomo predali in jih zmontirali in naložili na splet.

Predvideni so 30 minutni nastopi udeležencev. Naša želja je, da bi v prihodnosti na festival povabili tudi že uveljavljene glasbene skupine in glasbenike oz. tiste, ki so v preteklosti zaznamovali lokalni glasbeni prostor, danes pa ne delujejo več. Tako bi vzpostavili nekakšno medgeneracijsko glasbeno druženje.

V tridnevni festival bomo nastopajoče glasbene skupine umestili glede na žanr njihove glasbe in jih tako tematsko razdelili v različne sklope.  Festival Scena bo za obiskovalce brezplačen.

4. POGOJI SODELOVANJA

Na razpis se lahko prijavijo glasbeniki / glasbene skupine iz Maribora in njegove bližnje okolice (20km).

5. RAZPISNI ROK

Razpis izide 04.02. 2013 in se zaključi 01.03. 2013.

6. PRIJAVA

  • Na spletni strani www.pekarna.net izpolnite vprašalnik ali kliknite na spodnjo povezavo:

https://docs.google.com/forms/d/1rU8QwCzT-a7dw2fzANiOi1bEeau0FCJV0HlvP-ZtWVU/viewform

7. OBVEŠČANJE O IZBORU

Po končanem razpisu bomo ob dobrem odzivu naredili selekcijo, saj smo časovno omejeni in se vsi mariborski glasbeniki enostavno ne bodo mogli predstaviti. O izboru nastopajočih vas bomo obvestili po elektronski pošti oz. na naveden kontakt.

8. INFORMACIJE V ZVEZI Z RAZPISOM

Za več informacij nam pišite na office@klub-mc.si.

 

Kulturno društvo Mladinski center Indijanez
Ob železnici 16, Maribor

* Festival Scena poteka ob podpori ŠOUM in Zavoda Študentska Komuna - ŠTUK


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
SCENA festival 2024

petek, 29 mar. 2024 19:00

EKTOMORF - VIVID BLACK over europe 2024

petek, 05 apr. 2024 18:30

Odpovedano
peKARAOKE

sobota, 06 apr. 2024 20:00

KiNG FOO

sobota, 13 apr. 2024 21:00

SVEMIRKO

petek, 19 apr. 2024 21:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene