Poletni koncertni cikel Luftamo v MC Pekarna
Objavljeno dne: 05 julij 2022

Ful je vroče, kaj če bi malo preluftali?

 

Društvo IndiJanez to poletje organizira posebni poletni koncertni cikel z naslovom LUFTAMO. Brezplačni open-air koncerti so zasnovani kot dopolnitev rednega programa kluba MC Pekarna in drugih prizorišč v Pekarni, ki sicer gosti predvsem alternativo. Koncerti, ki se odvijajo na zunanjem odru na dvorišču KC Pekarna (ali v primeru dežja v MC-ju),bodo na sporedu vsak petek oziroma soboto zvečer med julijem in septembrom.

Zakaj ravno LUFTAMO? Ker ne gre le za odlično energijo, ki bo nedvomno osvežila vroče poletne večere, ampak ker s programom nagovarjamo tudi ušesa, ki se sicer nekoliko manj obračajo za pekarniško alternativo. Ne gre torej za premor od odlične glasbe, ampak zgolj za prevetritev, ki bo v Pekarno prinesla nekaj za vse glasbene okuse.  V ta namen je program cikla zasnovan raznoliko in zajema različne glasbene smeri, ki pokrivajo širšo publiko; rezultat je kolaž žanrov, ki ga sestavljajo tako ustaljeni izvajalci kot tudi tisti, ki na sceno šele prodirajo – ki pa obenem za potrebe žanrske inkluzivnosti, na kateri cikel temelji, ne žrtvuje avtentičnih kulturno-umetniških smernic prizorišča.

Koncerti se za dodatno dostopnost praviloma začenjajobolj zgodaj, ob 20.30 uri, vstop pa je za obiskovalce prost, kar ne nagovarja le obiskovalcev iz neposredne okolice in mesta, ampak tudi okoliške prebivalce, ki zaradi nedostopnosti ali stroškov podobne vsebine obiskujejo redkeje. S programom, ki aktivno naslavlja želje različnih skupin poslušalcev, si cikel hkrati zadaja povezovalno nalogo, saj dogodki potekajo ob energičnem, a sproščenem vzdušju ter tako predstavljajo priložnost in prostor za druženje, ki sta na voljo vsem. Prav to je ena izmed ključnih vlog prizorišč, kot je KC Pekarna, ki so edinstveno pozicionirana, da neposredno nagovarjajo svoje obiskovalce, saj primarno delujejo na nivoju skupnosti.

Poleg skupine Flaster, ki bo cikel otvorila ta petek, bodo v prvi polovici cikla nastopili: 

 

Petek, 8. 7. 2022
FLASTER (blues rock)
https://fb.me/e/4GMr8I8uD

Petek, 15. 7. 2022
ŠALAMUN (Шаламун) (alternativni rock)
https://fb.me/e/1OKScWgfg

Sobota, 23. 7. 2022
INGOA (metal, punk, reggae, rock)
https://fb.me/e/1KEtsm7wp

Petek, 29. 7. 2022
JOE & THE RHYTHM BOYS feat. MISS STACEY (rockabilly)
https://fb.me/e/2BUuoLDq2

Sobota, 6. 8. 2022
HOGMINISTER (hard rock)
https://fb.me/e/4Dxx1Ce11

Petek, 12. 8. 2022 (Klubski maraton RŠ)
KIKI (alternativni pop)
MASAŽ (indie pop)
https://fb.me/e/24Yxh99pz

 

Za napovedi preostalih izvajalcev in vse ostale informacije spremljajte kanale MC Pekarna (spletno stran www.pekarna.net in Facebook stran), kjer bodo sproti objavljeni posamezni dogodki ali glavni dogodek cikla.

Pričetek posameznih koncertov bo ob 20.30 uri. V primeru slabega vremena se dogodki z dvorišča kompleksa prestavijo v MC Pekarna. 

 

Povejte naprej: ob vikendih luftamo Pekarno!


slika
Trenutno ni dogodkov
NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene