Lov na zaklad v MC Pekarna
Objavljeno dne: 20 avgust 2021

Ekipa Društva IndiJanez je ta teden zagnala novo dejavnost. Klub MC Pekarna je zdaj bogatejši za tako imenovani lov na zaklad, ki obiskovalcem ponuja miselne in praktične naloge, preko katerih raziskujejo prostore kluba in njihovo zgodbo – pa tudi zgodbo kompleksa Pekarna. 

Scenarij, ki ga gre opisati kot neke vrste hibrid med priljubljenim konceptom escape room-a in lova na zaklad, so člani ekipe poimenovali kar Zgodovina Pekarne. Obiskovalcem na interaktivni način predstavlja posamezna poglavja iz omenjene zgodovine, od nastanka in prvotnega namena do preobrazbe v kulturni center, kot ga poznamo danes. Pri tem v veliki meri izkorišča kar prostore same: udeleženci morajo namreč raziskovati znane in manj znane kotičke kluba, da napredujejo skozi igro in zberejo vse potrebne rešitve, avtorji projekta pa so za rekvizite v čim večji meri skušali uporabiti obstoječo opremo in infrastrukturo, od sten do pohištva do lesenih tramov. Izkoristili so tudi razstavo optičnih iluzij, ki so jo otvorili pred kratkim. 

"Bistvo je v tem, da obiskovalci spoznajo tisto pravo Pekarno in takšne vrste iznajdljivost je zagotovo del njenega duha," pravi ena od avtoric Katja Zgoznik. "Obenem se aktivnost ne zdi vsiljena ali neprimerna za ta prostor, saj je bila narejena samo zanj." 

Namen projekta je ponujanje nove dejavnosti, ki je na tem prostoru še ni bilo, pa tudi alternativne možnosti za preživljanje prostega časa, predvsem za mlade. Ekipa društva IndiJanez istočasno zre tudi v jesen, ko bosta gostinska in glasbena dejavnost po vseh predvidevanjih vsaj začasno v negotovem položaju; v primeru dovolj fleksibilnih varnostnih ukrepov upajo, da bodo obiskovalce lahko sprejemali tudi takrat. Služi tudi kot svojevrstna obeležitev, saj se odvija le nekaj tednov pred drugim delom praznovanja obletnice Pekarne v začetku septembra. 

Projekt je od svoje zasnove s pomočjo testnih skupin izpilil svojo podobo in je zdaj na voljo tudi širši javnosti. Ekipa IndiJaneza bo k sodelovanju vabila vse do 10. septembra, prvi odzivi pa so pozitivni. V načrtu so tudi novi scenariji. 

Več o dejavnosti in prijavi lahko preberete v opisu dogodka na spletni strani MC Pekarna.  


slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Razstava: PREBUJANJE

petek, 12 apr. 2024 18:00

SVEMIRKO

petek, 19 apr. 2024 21:00

SRD, ATER ERA, BRITOF

petek, 26 apr. 2024 19:00

DANSE MACABRE VIII.

sobota, 27 apr. 2024 20:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

SERŠ Rock

petek, 17 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene