Gledališka šola: UVOD V IGRO (Viktor Hrvatin Meglič)

Podrobnosti

  • torek, 06 december, 2022
  • | 17:00

PODROBNOSTI

  • Datum:

    torek, 06 december, 2022
  • Ura:

    17:00

V torek, 6. 12. 2022, se ob 17. uri prične naslednji sklop gledališke šole "teatra magdalena", UVOD V IGRO pod vodstvom mentorja Viktorja Hrvatina Megliča

Uvod v igro bo navdihujoč sprehod skozi proces, ki ga bodo udeleženci sicer spoznavali skozi ustvarjanje v sklopu ostalih predmetov gledališke šole. Udeleženci bodo s pomočjo mentorja obdelali osnove gledališkega izražanja, s čimer bodo spoznali osnovne tehnike dihanja, okrepili občutek za glas, se pogledali od zunaj in se poigrali z odrskim gibom.

Predmet bo skozi štiri srečanja raziskoval različne aspekte in medije, saj bodo sodelujoči spoznavali dramsko in filmsko igro ter lutkovne animacije. Poleg njihovih posameznih značilnosti, čarov in možnosti, ki jih ponujajo ustvarjalcu, bodo izpostavljene tako razlike med njimi kot tudi stičišča.

Performans je lahko za gledalca tudi neprijeten: udeleženci bodo izvedeli, zakaj, kot igralci pa predvsem – kako.

Delavnica se bo pričela v torek, 6. 12. 2022 ob 17. uri v prostorih na Trgu revolucije (zraven Sladoledarnice Lastovka). 

 

Termini vseh srečanj:

TOREK 6. 12. 2022 ob 17. uri

ČETRTEK, 8. 12. 2022 ob 17. uri 

TOREK, 13. 12. 2022 ob 17. uri

ČETRTEK, 15. 12. 2022 ob 17. uri 


V okviru interaktivne gledališke šole "teatra magdalena" se udeleženci učijo in ustvarjajo pod taktirko referenčnih strokovnjakov, ki delujejo na področju uprizoritvenih umetnosti. Vsebine temeljijo na aktivnem raziskovanju različnih medijev, izraznih sredstev, tem in drugih komponent s strani sodelujočih, pokrivajo pa področja gledališča, filma in lutk. 

Posamezni predmeti so v sodelovanju z izkušenimi mentorji zamišljeni kot večplastni kreativni procesi, zgrajeni na različnih perspektivah, tehnikah in izrazih. Udeleženci z njihovim spoznavanjem praktičnim apliciranjem pridobivajo dragocene izkušnje v določenem mediju. V osnovi je teater magdalena oblikovan kot novi poligon raziskovanja umetnosti in sebe – bodisi za osebni razvoj sodelujočih bodisi kot priprava za profesionalno udejstvovanje ali kariero – obenem pa služi kot prostor za mlade ustvarjalce.

Vsak predmet v ospredje postavlja svoj izraz, medij ali osrednji element, na primer govor, gib, film ali lutkarstvo; gre torej tudi za svojevrsten eksperiment, v sklopu katerega bodo udeleženci ugotavljali, kako poudarjanje določenih aspektov vpliva na igro in ustvarjanje. Na širši ravni pa je rezultat programa predvsem cikel dinamičnih originalnih vsebin, ki s svojo vsestranskostjo odražajo diverziteto udeležencev in kulturno-umetniškega prostora, v katerem nastajajo.

Vključitev je brezplačna in je možna ves čas trajanja programa. Prijave in več informacij na teater.magdalena@gmail.com, pr@indijanez.si ali na telefonski številki 031 850 500.


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene