Gledališka šola: GIB #2/2 (Natalia in Ravil Sultanov)

Podrobnosti

 • sobota, 26 november, 2022
 • | 10:00

PODROBNOSTI

 • Datum:

  sobota, 26 november, 2022
 • Ura:

  10:00

Program poudarja delo na udeleženčevi popolni koncentraciji na detajl ter na razumevanje, da fizična resničnost determinira notranjo resničnost telesa izvajalca in ga vodi skozi različne faze gibalne artikulacije.

Predmet bo potekal v obliki rednega fizičnega treninga in praktičnega dela, v prvi vrsti pa je namenjen vsem, ki jim je gib izrazno sredstvo in se želijo pobliže seznaniti z osnovami klasične pantomime in odrskega giba. Vsebinsko zajema naslednje sklope: 

 • pripravo telesa;
 • kompleks vaj za koncentracijo;
 • koordinacijo in ravnotežje;
 • kompleks klasičnih pantomimskih vaj;
 • vaje za fizični spomin;
 • delo z namišljenimi predmeti, etide (solo, v paru, v skupini).

Delavnica bo potekala dva dni in sicer:

NEDELJA, 20. 11. 2022, ob 10.00 do 13.00 in 
SOBOTA, 26. 11. 2022, ob 10.00 do 13.00.

V okviru interaktivne gledališke šole "teatra magdalena" se udeleženci učijo in ustvarjajo pod taktirko referenčnih strokovnjakov, ki delujejo na področju uprizoritvenih umetnosti. Vsebine temeljijo na aktivnem raziskovanju različnih medijev, izraznih sredstev, tem in drugih komponent s strani sodelujočih, pokrivajo pa področja gledališča, filma in lutk. 

Posamezni predmeti so v sodelovanju z izkušenimi mentorji zamišljeni kot večplastni kreativni procesi, zgrajeni na različnih perspektivah, tehnikah in izrazih. Udeleženci z njihovim spoznavanjem praktičnim apliciranjem pridobivajo dragocene izkušnje v določenem mediju. V osnovi je teater magdalena oblikovan kot novi poligon raziskovanja umetnosti in sebe – bodisi za osebni razvoj sodelujočih bodisi kot priprava za profesionalno udejstvovanje ali kariero – obenem pa služi kot prostor za mlade ustvarjalce.

Vsak predmet v ospredje postavlja svoj izraz, medij ali osrednji element, na primer govor, gib, film ali lutkarstvo; gre torej tudi za svojevrsten eksperiment, v sklopu katerega bodo udeleženci ugotavljali, kako poudarjanje določenih aspektov vpliva na igro in ustvarjanje. Na širši ravni pa je rezultat programa predvsem cikel dinamičnih originalnih vsebin, ki s svojo vsestranskostjo odražajo diverziteto udeležencev in kulturno-umetniškega prostora, v katerem nastajajo.

Prijave in več informacij: teater.magdalena@gmail.com ali tel. 031 850 500


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene