Lutkovna skupina

Lutkovna skupina IndiJanez je pričela z svojim delovanjem v letu 2016. Povezuje mlade z željo po drugačnem delovanju na tem področju. Trenutno ekipo sestavlja šest članov, med katerimi so nekateri že izkušeni v lutkarstvu, spet drugi so še čisti novinci. Z lutkovnimi predstavami poskušajo razbijati stereotipne vloge junakov v klasičnih zgodbah. Želijo razbliniti zasidrana mišljenja in ustvariti vzpodbuden vzgojno-izobraževalni moment s težnjo k nematerialnosti. Ob vsem tem pa se seveda še zabavati in širiti svoja obzorja ter spretnosti, saj celoten koncept sloni na ideji “naredi sam”. Znotraj skupine se bodo tako ob samih zgodbah oblikovale tudi lutke in scenografija.

 

ČRNO BELO

Družina srečno živi v svojem belem svetu, zaščitena pred vsem tujim, črnim, česar se boji. Nekega lepega belega dne v njihov dom vstopi mačkon, ki je seveda črn. In njihova življenja se spremenijo. Spoznajte, kako.

ZASEDBA: Petra Kavaš, Ramiz Derlić, Nina Derlić Tichy, Sara Karin, Nejc Kovač in Nina Šulin.

Lutkovna predstava Črno belo je nastala po avtorski slikanici Žige X. Gombača z istim naslovom. V literarni predlogi se avtor preizprašuje o tem, kako lahko nekaj neznanega, neizrekljivega, strašljivega in nepojmljivega, ne le sprejmemo v svoje življenje, ampak ga s tem predvsem bogatimo. Sprejemanje drugačnosti se ne izreka le na nivoju ljudi, ampak je preneseno na celotno življenje in razmišljanje. 
V predstavi, ki temelji na tehnologiji ploskih lutk, izkoriščamo možnosti tako senčnega gledališča kot tudi igro enostranskih ploskih lutk v prostoru. S pomočjo poenostavljenega poigravanja s paravani različnih oblik in vzpostavljanja odnosov med njihovimi pozicijami se razvija dogajanje, lutkovna akcija, ki jo dopolnjuje mehanično zvočno ozadje, tvorjeno z različnimi mehanskimi zvoki. Likovna podoba predstave temelji na dvobarvnosti zgodbe: črne in bele, ki se v barvitosti podtonov zliva v ubrano barvno harmonijo.

 

NETOPIRČEK IN SRAKA

Netopirček je nebogljen netopirski mladič, ki še ne zna leteti. Ko zbere pogum, se zgodi nesreča in pristane pri kradljivi sraki. Ta ga sprejme v svoj dom, vendar mora v zameno šteti nakradeno blago. Bo uspel pobegniti iz gnezda in se vrniti domov? Kako bo premagal strah? Mu bo kdo pri tem pomagal?

Predstava je kombinacija senčnega in klasičnega lutkovnega gledališča.

Netopirček - Petra Kavaš
Sraka, kača - Andreja Domajnko
Medved, polž, krt - Ramiz Derlić
Princeska, ribica, vrabček - Nina Tichy Derlić
Režija: Celotna ekipa
Dramaturgija: Celotna ekipa
Scenografija: Nina Šulin
Oblikovalec svetlobe: Gašper Bohinec
Glasbena spremljava: Nejc Kovač
Zasnova lutk: Nina Šulin
Izdelava lutk: Celotna ekipa

Predstava traja 25 minut in je primerna za predšolske otroke in otroke 1. triade OŠ.


slika

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene