Duševno zdravje

V Društvu IndiJanez izvajamo brezplačno svetovanje za mlade, ki se srečujejo z različnimi stiskami. V okviru svetovalnice nudimo varen in zaupen prostor, kamor se lahko mladostniki obrnejo ob doživljanju čustvenih stisk, ki so prevelike, da bi jih obvladali sami. Delovanje posvetovalnice temelji na pogovoru in skupnem iskanju ustreznih načinov reševanja problema, ki je povzročil trenutno stisko.

Na osnovi številnih pogovorov z mladimi smo ugotovili, da vedno več mladih raje preživlja prosti čas na internetu kot ob druženju s prijatelji in da jim računalnik pogosto predstavlja pobeg od resničnih težav, s katerimi se srečujejo.

S tem namenom smo vzpostavili Center Šteker – podpora in pomoč mladim pri prekomerni rabi interneta, kjer izvajamo preventivne in kurativne dejavnosti na področju preprečevanja prekomerne rabe interneta med mladimi. V okviru programa se osredotočamo na več različnih področij zasvojenosti in sicer na prekomerno uporabo spleta na splošno, prekomerno uporabo socialnih omrežij, mobilnega telefona, prekomerno igranje računalniških in on-line iger, iger na srečo, spletno pornografijo in kompulzivno nakupovanje.

Glavne aktivnosti Centra Šteker so:

Izvajanje preventivnih delavnic za osnovnošolce in srednješolce, njihove starše in strokovne delavce na temo prekomerne rabe interneta.
Brezplačno psihološko svetovanje mladim, ki imajo težave zaradi prekomerne uporabe interneta in njihovim staršem ter učiteljem in drugim strokovnim delavcem, ki se vsakodnevno srečujejo z mladimi.
Zagotavljanje tehnične podpore staršem, kjer starše seznanimo z uporabnimi aplikacijami za zagotavljanje internetne varnosti.

Z namenom zagotavljanja kvalitetne in celostne obravnave v okviru Centra Šteker deluje multidisciplinarni tim.

Več: www.steker.si


slika

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene