Zavod PIP in IndiJanez iščeta prostovoljce za čiščenje grafitov!
Objavljeno dne: 26 april 2024

POZOR: ROK ZA PRIJAVE SMO PODALJŠALI DO 24. 5.!

Grafiti so doma v praktično vsakem mestu. V veliko primerih gre za ulično umetnost, svojevrsten izraz, ki predstavlja pomemben del lokalne kulture. Žal pa je veliko grafitov tudi nestrpnih in sovražnih: to so napisi, upodobitve in simboli, ki vsebujejo sovražni govor, nasilno retoriko in druge nesprejemljive oblike izražanja, ki spodbujajo k diskriminaciji. Nestrpnost izražajo tudi številni grafiti na mariborskih ulicah, ki pa na odstranitev pogosto čakajo predolgo. 

Pri Zavodu PIP in Društvu IndiJanez smo se tako odločili, da mesto vsaj deloma očistimo nestrpnosti in skupaj organiziramo akcijo odstranjevanja sovražnih grafitov. Z aktivnostjo, ki poteka na pobudo Zavoda PIP in je del njihovega projekta Bodimo prijazni, ki se bori proti sovražnemu govoru, obujamo akcijo Društva IndiJanez, v okviru katere smo v preteklosti s pomočjo prostovoljcev prebelili kar nekaj grafitov s sovražno, nasilno ali diskriminatorno vsebino. 

Po vzoru preteklih akcij tudi tokrat iščemo prostovoljke in prostovoljce, starejše od 15 let, ki bodo pomagali pri izvedbi projekta. Vse, ki želite prispevati k čistejšim, prijaznejšim ulicam, torej vljudno vabimo, da se pridružite naši čistilni akciji: za materiale in vse potrebno bosta poskrbeli naši ekipi, potrebujemo samo vaše pridne oči in roke. Skupaj bomo poiskali grafite na različnih lokacijah po mestu ter jih prebelili oziroma prekrili. 

Organizatorji bomo prav tako pozvali odločevalce in javnost, da na različne oblike izrazijo podporo oziroma se pridružijo akciji, od promocije do predlaganja grafitov.  

Prijavite se tako, da izpolnite Google obrazec

Rok za prijave smo podaljšali do petka, 24. maja. Po zaključenih prijavah bomo vse zainteresirane preko elektronske pošte obvestili o nadaljnjih korakih in podali potrebna navodila.

 


Projekt Bodimo prijazni je financiran s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

Aktivnosti Društva IndiJanez podpira Urad republike Slovenije za mladino, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. 


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
DENIS & DENIS

petek, 24 maj. 2024 21:00

peKARAOKE

sobota, 01 jun. 2024 21:00

Lab Leak Vol. 1

petek, 07 jun. 2024 21:00

BUNKER FEST 2024

sobota, 08 jun. 2024 14:00

ALESTORM + supports

petek, 19 jul. 2024 18:30

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene