Uporabniki Pekarne pogojno za 2. in 3. fazo obnove
Objavljeno dne: 15 julij 2013

Na korespodenčnem glasovanju uporabnikov Pekarne smo glasovali o predlogu za obnovo pod omenjenimi pogoji:
ZA: 36 glasov
PROTI: 0 glasov
Ni glasovalo: 28 glasov

ZA OBNOVO Lubadarja in Hladilnice (v nadaljnjem besedilu - obnova), pod pogoji, za katere mora Mestna občina Maribor garantirati v pisni obliki. S pogoji zahtevamo da,

# se pred začetkom obnove zagotovijo nadomestni prostori za čas obnove znotraj Pekarne. Lahko pa tudi izven Pekarne, v kolikor se posamezni uporabnik s tem strinja. Uporabnikom, ki so trenutno že v nadomestnih prostorih zaradi obnove upravne stavbe pa se podaljšajo pogodbe za 3 leta oziroma do zagotovitve ustreznih prostorov v obnovljenem delu Pekarne.

Seznam in zahteve uporabnikov, ki bodo potrebovali nadomestne prostore v času obnove bomo podali do konca avgusta 2013.

# po obnovi vsi uporabniki, ki so imeli prostore pred obnovo in tisti, ki so v nadomestnih prostorih od obnove upravne stavbe, dobijo ustrezne prostore v Pekarni ali v drugih prostorih izven Pekarne (če se posamezni uporabnik strinja z dokončno selitvijo) za najmanj 3 leta brez razpisa. Konkretni prostori se določijo v naprej, pred pričetkom obnove.

Seznam uporabnikov in pripadajoče prostore bomo posredovali do konca avgusta 2013.

Obrazložitev: V duhu trajnostnega razvoja Pekarne so 3 leta začetne uporabe primerno obdobje, da dosedanji uporabniki v novih prostorih prevetrijo in nadgradijo vsebine in se v tem času izkažejo na vsebinskem področju. Nadomestni prostori po zgledu obnove upravne stavbe bi se trenutnim uporabnikom podelili za največ 5 let z možnostjo podaljšanja. Zagotovilo 3 letne uporabe po obnovi, ki jo pogojujemo, tako skrajša maksimalni čas delovanja v „nadomestnih“ prostorih za vsaj 1 leto. Namesto 5 let uporabe nadomestnih prostorov bodo uporabniki upravičeni do skupno 4 leta:1 leto v nadomestnih prostorih v času obnove in največ 3 leta v obnovljenih prostorih, če po „preizkusnem“ obdobju ne bodo izkazali aktivnosti.

# po zaključku obnove uporabniki lahko prostore urejajo, spreminjajo, preurejajo, prilagajajo glede na svoje potrebe in kreativne ideje ter jih s tem urejajo v skladu s svojo dejavnostjo in vizijo.

Obrazložitev: uporabnikom se s tem prizna avtonomija odločanja o skupnih prostorih in prostorih, ki jih uporabljajo. To pomeni, da je dovoljeno grafitiranje, barvanje, oblaganje sten, postavljanje in montaža skulptur, instalacij in drugi kreativni posegi v premični in nepremični del prostorov ter okolice.

# hišni red kompleksa Pekarna oblikujejo uporabniki prostorov za prostore, ki jih upravljajo, in skupnost uporabnikov za skupne površine in je zavezujoč za uporabnike in upravitelja.

# se v komisijo za izbor in oblikovanje razpisnih pogojev za izbor nadzornika obnove vključi vsaj en član na predlog uporabnikov Pekarne.

Obrazložitev: Uporabniki namreč želimo, da bi nadzornik bil seznanjen z dejavnostmi v Pekarni in prostorskimi potrebami uporabnikov ter v tem duhu skrbno bdel nad obnovo.

# se notranja ureditev in načrti za notranjo obnovo objektov spremenijo oziroma prilagodijo.

Osnovni podatki o spremembah:

LUBADAR (slikovni opis v prilogi):
- Postavijo se montažne predelne stene za potrebe glasbenih ateljejev na severnem delu stavbe, ki morajo biti bolje zvočno izolirane. Po možnosti se dodatno zvočno izolirajo tla in stropi.
- V Lubadarju se zamenjajo steklene stene ateljejev, ki so obrnjene proti svetlobnem jašku, z masivnimi stenami.
- V pritličju (vzhodni del) se s pregradnimi stenami vzpostavi multifunkcijski prostor za potrebe delovanja družbeno angažiranih, tišjih glasbenih in drugih programov.
- Vse pregradne stene morajo biti montažne zaradi možnosti prilagajanja in preoblikovanja dimenzij prostorov.

HLADILNICA (slikovni opis v prilogi):
- V kleti se vadbeni prostor pregradi na 3 dele s predelnimi in nenosilnimi masivnimi zidanimi stenami. Prostori bodo služili vajam glasnejših glasbenih skupin. Vsaka mora imeti ločen vhod
- V pritličju se postavi 5 montažnih ali zidanih pregradnih sten, s katerimi se ustvarijo dodatne kapacitete.

PRILOGA: Spremembe LUBADAR in HLADILNICA.

# na področju Pekarne ne sme biti s strani upravitelja ali Mestne občine Maribor vršen tehnični ali fizični nadzor brez privolitve uporabnikov.

Obrazložitev: pogoj je nastal na osnovi izkušenj iz obnovljene upravne stavbe, kjer gre za pretirano poseganje v avtonomijo uporabe prostorov. Prostori se nadzirajo s kamerami, varnostniki brez prisotnosti uporabnikov vstopajo v prostore in podobno.

# se kuhinja v Hladilnici nameni skupni uporabi in potrebam skupnosti, lahko pa tudi izvajanju neprofitnih, humanitarnih in socialnih programov.

# se na južni strani Hladilnice poruši le garaža do prvega nosilnega zidu (približno do 5m).


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

DENIS & DENIS

petek, 24 maj. 2024 21:00

peKARAOKE

sobota, 01 jun. 2024 21:00

BUNKER FEST 2024

sobota, 08 jun. 2024 14:00

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene