SODELUJTE V NAŠIH MLADINSKIH PROGRAMIH!
Objavljeno dne: 16 september 2014

Sklop (brezplačnih) delavnic praktičnega znanja „Sam svoj majster“ - bo na dinamičen način prispeval k obogatitvi pridobivanja znanj in spretnosti mladih ter vzpostavljal vseživljenjsko učenje, pridobivanje socialnih kompetenc in razvoj osebnih potencialov, s čimer bodo v društvu skušali vzpostaviti model neformalnega, dodatnega izobraževanja.

Delavnice bodo predvsem praktične narave, kjer bo mogoče pridobiti konkretna in uporabna znanja ročnih spretnosti. V pripravi so brezplačne delavnice šivanja s šivalnim stojem in pletenja, delavnica izdelave lesnih izdelkov, delavnica popravil koles in delavnica slikopleskarstva in keramičarstva. Spremljajte nas na Facebooku in na spletni strani za pravočasno prijavo na delavnice.

Praktična znanja boste lahko udejanili tudi v programu "A je to" – mladinski popravljalnici in predelovalnici. V predelovalnici bodo obnavljali pohištvo, izdelke, ustvarjali nove in funckionalne stvari... Program ima svojo Facebook stran (www.facebook.com/mcajeto), kjer lahko splošna javnost in pa zainteresirani posamezniki in inštitucije objavijo oz. naznanijo pohištveni kos, ki bi potreboval obdelavo, popravilo ali predelavo, v popravljalnici pa ga bodo mladi nato obdelali in bodisi vrnili lastniku ali pa poiskali novega lastnika. Vsi mladi, ki bi želeli sodelovati in se udeležiti delavnic ali ročno predelovati stvari v popravljalnici, naj se prijavijo na: pisarna(afna)indijanez.si.

V društvu nadaljujemo tudi z nadgradnjo programa Posluh!, ki je v času Evropske prestolnice Mladih 2013 doživel izjemen odziv. Program je skozi več kot 100 ur predstavitev na srednjih šolah v Mariboru in Slovenski Bistrici svet gluhih in naglušnih približal več kot 3000 dijakom. Letos program izvajamo vsebinsko razširjeno, saj so ciljna skupina mladi ter vsi mladi z manj priložnostmi. V sodelovanju s strokovnimi institucijami bomo dijakom po srednjih šolah približali življenja slepih in slabovidnih ter invalidov, predstavili bodo tudi zgodbe in izkušnje posameznikov – denimo mladih transeksualcev, prestopnikov, Romov (itd). in tako skušali razbijati stereotipe, širiti sprejemanje drugačnosti in strpnost ter sožitno bivanje in medsebojno razumevanje. V okviru programa bo izšla tudi brošura, vodnik po mestu Maribor skozi oči mladih z manj priložnostmi.

V svoje vrstve vabimo prostovoljce, ki bi želeli biti del programov in pomagati pri izvedbi.
Programi se izvajajo ob podpori Urada za mladino in Mestne občine Maribor.


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Razstava: PREBUJANJE

petek, 12 apr. 2024 18:00

SVEMIRKO

petek, 19 apr. 2024 21:00

SRD, ATER ERA, BRITOF

petek, 26 apr. 2024 19:00

DANSE MACABRE VIII.

sobota, 27 apr. 2024 20:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

SERŠ Rock

petek, 17 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene