»Sestavine
-rdeča želatina oz. “preliv za torte” (50g)
-kakav (pravi kakav v prahu)
-barve za živila (rdeča, modra, rumena, zelena)
-1/2 litra vode
Količine prilagajamo glede na to koliko krvi hočemo narediti. Najprej vzamemo posodo, natočimo pol litra vode, ter segrevamo. Takoj začnemo počasi dodajat želatino in s konstantnim mešanjem preprečimo nastajanje grudic. Nato počakamo da zavre (morebitna pena na površju naj vas ne skrbi) in postavimo na hladno ter počakamo da se strdi.
Ohlajeno želatino nato zmiksamo, najbolje s paličnim mešalnikom, tako da je povsem tekoča in v njej ni nobenih trdnih koščkov. V tekočo mešanico pričnemo dodajati kakav v prahu (ne instant kakav!), tako da se zgosti in ni več prozorna. Količine so tu odvisne od namena uporabe, za kri ki bo v vrečki ni potrebno da je tako gosta kot nekaj kar se bo dajalo na kakšna tla ali obleko.
Nato pa dodamo še kar veliko rdeče barve za živila, da poživimo rdečo, lahko pa dodamo tudi malo modre ki “kri” potemni ali rumene ki jo posvetli.
Ko nam je odtenek všeč, pa kri le še “zapakiramo”, sam sem uporabil kar staro steklenico.«
© 2024 Indijanez | Vse pravice pridržane!