7. festival inovativnosti in ustvarjalnosti Računajte na nas!
Objavljeno dne: 03 oktober 2022

Napovedujemo že 7. izdajo festivala Računajte na nas!

Društvo IndiJanez ob tednu otroka tudi v letošnjem letu organizira že tradicionalni festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti. Na dogodku navadno sodelujejo mladi ustvarjalci in inovatorji, ki se javnosti na tematskih stojnicah predstavijo z originalnimi produkcijami, projekti, izdelki in deli z različnih področij, letošnja izdaja pa bo potekala nekoliko drugače, saj bo v ospredje postavila obiskovalce.

Ekipa društva bo na terenu mlade nagovarjala z raznovrstnimi interaktivnimi vsebinami na temo kreativnosti in inovativnosti.  Obiskovalcem bodo na stojnici društva na Trgu svobode na voljo različne aktivnosti, z nami pa bodo delili predvsem svoje veščine, znanja, iznajdljivost, ambicije in druge interese. Dogodek bo tako priložnost za mlade, da z ekipo IndiJanez spregovorijo o svojih spretnostih, odlikah in načrtih za prihodnost. 

Festival je tudi sicer v prvi vrsti namenjen mladim, ki jih društvo želi spodbuditi k aktivnemu udejstvovanju v lokalnem okolju, letos pa še posebej k razmisleku o odnosu do različnih vrst kreativnega in praktičnega izražanja – tudi s pomočjo pri ozaveščanju tega, kar jim gre dobro od rok. Mladi imajo namreč pogosto težave pri prepoznavanju in vrednotenju svojih kompetenc; čeprav jih zanima veliko stvari in so aktivni na raznolikih področjih, potrebujejo pomoč, da to ubesedijo. Predvsem pri mladostnikih, ki morajo začeti razmišljati o prihodnosti, o poklicu, o življenju izven šolskih klopi, je to izrednega pomena.  

Z ulično akcijo želimo vzpostavljati neposredni dialog z mladimi in drugimi mimoidočimi, jih opolnomočiti ter s tem pri njih graditi zdravo in celostno samopodobo, obenem pa pokazati, da inovativna in ustvarjalna kultura živita v mnogih oblikah – tudi tistih manj pričakovanih – kljub mitom o pasivnosti, nedejavnosti in apatiji. 

Dogodek bo potekal v okviru programa ob tednu otroka, ki ga med 3. in 7. oktobrom pripravlja Zveza prijateljev mladine Maribor. 

Festival Računajte na nas! se bo odvijal na Trgu svobode v Mariboru s pričetkom v sredo, 5. oktobra 2022 ob 11. uri


 


slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Tribute to Lil Peep

sobota, 09 mar. 2024 20:00

ELEMENTAL

petek, 22 mar. 2024 21:00

PEARL JAM tribute koncert (TEN project)

sobota, 23 mar. 2024 21:00

SCENA festival 2024

petek, 29 mar. 2024 19:00

KiNG FOO

sobota, 13 apr. 2024 21:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene