PAGANFEST: Korpiklaani, Unleashed, Moonsorrow, Varg, Arafel, Kivimetsän Druidi

Podrobnosti

 • sreda, 23 marec, 2011
 • | 18:00

PODROBNOSTI

 • Datum:

  sreda, 23 marec, 2011
 • Ura:

  18:00
 • lokacija:

  Cvetličarna Mediapark, Ljubljana

Paganfest velja za najbolj etablirano festivalsko turnejo, ki se vrti okrog pagan, folk in viking metala. S turnejo si skupine prizadevajo, da bodo pridobile nove privržence. Vikingi in troli so pripravljeni, da začnejo novo ofenzivo s starimi monumentalnimi himnami.

KORPIKLAANI

KORPIKLAANI, finska folk-metal skupina, je nastala leta 1993 pod imenom Shaman, leta 2002 pa je ime spremenila v Korpiklaani.

Njihova glasba je mešanica metala in vesele folk glasbe. V njihovi glasbi najdemo celo paleto inštrumentov, od električnih kitar in bobnov vse do violin in lesenih pihal, djembe in tipičnega finskega inštrumenta, harmonike. Njihova glasba je tako vesela, da se večina poslušalcev ne more upreti plesanju. Tako njihovo glasbo nekateri opisujejo kot beer-metal. Prvi album skupine je v večini vseboval angleška besedila, danes pa člani pišejo besedila v finščini.

Sprva so skupino Korpiklaani šteli med eno izmed mnogih finskih skupin, danes pa so zaradi svojevrstnega glasbenega stila razpoznavni po vsem svetu. Glasbena pot se je začela s koncerti doma, nato še v tujini. Sledili so prvi festivali, ki so s časom postajali vse večji. Sčasoma je skupina našla zvok, po katerem je razpoznavna.

Člani skupine pišejo glasbo ne zaradi želje po denarju, ampak zaradi želje po ustvarjanju. Pod imenom Shaman je skupina izdala dva albuma, pod imenom Korpiklaani pa pet albumov. Februarja 2009 se je skupina znova podala v studio za najnovejši album, »Karkelo«.

Spirit Of The Forest (2003)
Voice Of Wilderness (2005)
Tales Along This Road (2006)
Tervaskanto (2007)
Korven Kuningas (2008)
Karkelo (2009)

UNLEASHED

Skupina UNLEASHED je nastala ob začetku vzpona švedskega metala. Svojim koreninam je ostala zvesta vse do danes. Skupina igra svojevrstno različico viking death metala, ki vsebuje veliko rifov in zahtevno produkcijo. Album »As Yggdrasil Trembles« je edinstvena glasbena izdaja, ki je ni moč primerjati z drugimi albumi na tržišču. Album je med ljubitelji tradicionalnega skandinavskega death metala zelo priljubljen.

Tradicionalna švedska zasedba je v polnem zagonu. Legendarni viking death metalci bodo strmoglavili evropske klube z željo po prevladi. Ubijalski kitarski rifi, nizke frekvence bas kitare in zavidljive bobnarske veščine so že v davnih časih začetka delovanja skupine, ki deluje od leta 1989, usmerili pozornost nase. Tudi sedaj ne bo nič drugače.

Where No Life Dwells (1991)
Shadows in the Deep (1992)
Across the Open Sea (1993)
Victory (1995)
Warrior (1997)
Hell's Unleashed (2002)
Sworn Allegiance (2004)
Midvinterblot (2006)
Hammer Battalion (2008)
As Yggdrasil Trembles (2010)

MOONSORROW

Skupina MOONSORROW je nastala leta 1995, njihova glasba pa je že od vsega začetka plod različnih stilov. Tako najdemo v njihovi glasbi zametke folk in progresivne glasbe. Mešanje omenjenih stilov z ekstremnim metalom daje skupini poseben pečat.

Atmosfera, ki jo skupina ustvarja s svojo glasbo, in dodajanje historičnih citatov uvršča skupino med prvorazredne metalske skupine. Njihov prvi album, ”Suden Uni”, ki so ga izdali leta 2001, je prepričal tako kritike kot tudi najpomembnejšo založbo na Finskem, Spinefarm Records, s katero je skupina podpisala pogodbo. Naslednjih nekaj albumov je bilo zelo uspešnih tudi na tujih trgih. K temu so prispevale daljše skladbe in boljši zvok.

Leta 2006 se je skupina podala na turnejo skupaj z irskimi Primordial. Turneja je bila za obe skupini zelo uspešna, z njo pa sta prodrli tudi na ameriški trg. Poleg tega je Moonsorrow izvedel uspešno promocijo albuma na evropskih festivalih in v Rusiji.

Leto 2007 se je začelo s turnejo v Kanadi. Večino terminov je skupina odigrala v Quebecu, kjer je pridobila mnogo novih privržencev. Ko se je skupina vrnila domov, je bil peti album pripravljen za izdajo. »Viides Luku - Hävitetty« predstavlja najbolj ekstravagantno izdajo doslej. Na albumu se nahajata tudi dve skladbi, ki sta dolgi skoraj pol ure. Album je na Finskem dosegel 12. mesto, v Nemčiji pa 72. Po izdaji albuma se je skupina skupaj s Swallow The Sun odpravila na turnejo po Evropi. Med vrhunce poletne festivalske turneje, ki je sledila, spadajo Wacken in Summer Breeze v Nemčiji in Tuska festival na Finskem.

Suden Uni (2001)
Voimasta Ja Kunniasta (2001)
Kivenkantaja (2003)
Verisäkeet (2005)
Viides Luku - Hävitetty (2007)

VARG

Volčji lajež je vse glasnejši. Volkovi so pripravljeni na boj. Skupina Varg zahteva našo pozornost. Z najnovejšim albumom »Blutaar« so ustvarili impresiven glasbeni izdelek, ki se giblje med bojiščem in romantiko. Na Paganfestu nas bodo pričakali s sloganom: »Zmaga ali propad«.

Wolfszeit (2007)
Schildfront (2008)
Blutaar (2010)

ARAFEL

Vedeli smo, da se nekdanji pevec skupine Equilibrium ne bo predal. Vrnil se je močnejši kot je odšel. Čeprav je prišel nekoliko tišje, kot smo pričakovali, je vedel, kaj hoče. Arafelu napovedujejo svetlo prihodnost, čeprav se skupina raje poslužuje temačnejših tem. Za marec 2011 so napovedali nov album, ki ga bodo izdali pri NoiseArt records. Nemško-Izraelska zasedba je napovedala melodične rife, oblečene v black/folk metal. Brez dvoma je skupina Arafel oblikovala svojevrsten stil, ki ga bodo privrženci pagan metala z vsem veseljem sprejeli medse.

Skazki Starogo Lesa / Tales of the Ancient Forest (1999)
The Way of Defender (2003)
Through the Flame of the Ages (2005)
For Battles Once Fought (2010)

KIVIMETSÄN DRUIDI

Skupina Kivmetsän Druidi je nastala leta 2002. Kmalu zatem je bila s strani kritikov priznana kot del finskega metalskega žanra. Postopoma je skupina v svojo glasbo vključila različne glasbene žanre, posledično pa so se približali področjem ekstremnega metala. Čeprav v njihovi glasbi prepoznamo simfonični, folk, pagan in celo thrash metal, sami svojo glasbo opisujejo kot Fantasy metal. Glasba je ekstremna zaradi ekstremnih zvokov, globokih growlov in raznih drugih vplivov, Fantasy metal pa se odraža ne le vsebini besedil, ampak tudi zaradi elementov iz različnih metalskih žanrov.

Epska metalska trdnjava Kivimetsän Druidi je vstala iz temačnim finskih gozdov. Raznoliki sekstet nam z vokalom seksi snežne princese Leeni-Maria približa svet, v katerem princese živijo ob boku drugim fantazijskim bitjem. Aktualni album »Betrayal, Justice, Revenge« je razlog, da se spoznamo s čarovniki.

Shadowheart (2008)
Betrayal, Justice, Revenge (2010)

 

Vstopnina:

P: Sindian presales: 23 (-1€ commission)
R: With reservation: 25 €
E: Eventim: 25 €
O: Showday without reservation: 28 €
 


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene