Koncert: HEATHEN (ZDA), THRAW (Slo), LOTH (Slo)

Podrobnosti

 • nedelja, 09 maj, 2010
 • | 21:00

PODROBNOSTI

 • Datum:

  nedelja, 09 maj, 2010
 • Ura:

  21:00
 • lokacija:

  Mc Pekarna, Maribor

Organizator koncerta: ROCK HARD

HEATHEN so ena najmočnejših thrash metalskih skupin v tem trenutku. Obstajajo že dobrih 25 let. Letos je zasedba izdala odlično ploščo, ki jo spremlja velika evropska turneja. Vsekakor zgodovinski dogodek, ki ga predvsem privrženci thrash metal glasbe ne smejo zamuditi. Kot predskupini bosta nastopili zasedbi Thraw in Loth.

Heathen je ena najbolj unikatnih skupin, ki je izšla iz drugega vala Bay Area thrash eksplozije. Njihov slog označujejo hitri in natančni riffi in harmonije z melodičnim petjem. Navdahnjeni z glasbo iz 70ih, kot npr. s skupino Rainbow, the NWOBHM (New Way of British Heavy Metal) in prvim valom thrash metala (Metallica, Exodus), so Heathen nastali leta 1984. Ustanovitelj skupine je v Rusiji rojen Lee Altus (kitare) in Carlos Sacco (bobni). Pevec Sam Kress in kitarist Jim Sanguinetti sta se priključila duetu na koncertu aprila 1985. Po enem letu je kitarista Jima zamenjal Dave White iz Blind Illusion in Doug Piercy iz Anvil Chorus/Control, Eric Wong (Specter) pa je bil prvi basist. V tej zasedbi so Heathen prvič nastopili v San Franciscu (Mabuhay Gardens) 9. februarja 1986.
Za izdajo zadnjega plošče »The Evolution of Chaos« (2010) so sklenili pogodbo z založbo Mascot Records. Album je bil deležen odličnih kritik in je po thrasherskih merilih označen kot popoln in brez napak. Prava mojstrovina.

www.myspace.com/heathenmetal

Vse skupaj se je začelo nekje decembra 2006. Že od nekdaj dobri znanci in prijateljI Bojan, Domen, Rok in Ožbej so se strinjali s predlogom, da se ustanovi thrash metal zasedba, saj so vse že boleče srbeli prsti. Vsak je poprijel za instrument, ki ga je bil najbolj vešč in tako se je zgodilo, da je Rok postal Murderface, mesti Skwisgaarja in Tokija sta zavzela Domen in Ožbej, kot Pickles pa se je najbolje izkazal divji Bojan. Ker je takrat vsa ideja bila vzeta bolj za šalo kot za res, je do prve skupinske vaje prišlo šele okoli aprila 2007 in takrat so se fantje tudi odločili, da potrebujejo za rušenje pop-turbo-rap-techno-folk imperija tudi svojega Nathana Explosiona. Med vrste je kot recitator vstopil še zadnji član Aleksander the Ruda. Fantje so avgusta 2007 posneli svoj prvi demo. Konec poletja 2008 so se zopet spustili v globine kletnega studia in posneli drugi demo naslovljen Injecting Hate. 2008 je luč ugledala prva lepotica izmed serije hard-kopij prej omenjenega dema.

www.myspace.com/thrawmetal

www.myspace.com/thelanguageofthoughthypothesis

Predprodajna mesta: Hiša vstopnic (City Park in Europark); bencinski servisi Petrola; Kompasove poslovalnice; poslovalnice Big Banga; kioski 3DVA; blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank.
Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com

Heathen so bili v letu 2005 na evropski turneji z Nuclear Assault in glavni nastopajoči na Headbangers Open Air Festivalu in Thrash Till Death Festivalu. V zadnjih letih so igrali na vseh večjih festivalih po svetu (Keep It True Festival, Nemčija 2008; Thrasho De Mayo Festival, Kalifornija 2008; Thrash Assault Festival, Nemčija 2008; Rock Hard Festival, Nemčija; Thrash Domination Festival, Japonska 2009; ...).


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene