HEIDENFEST 2011 - FINNTROLL, TURISAS, ALESTORM, ARKONA, TROLLFEST, SKÁLMÖLD

Podrobnosti

  • sreda, 19 oktober, 2011
  • | 18:00

PODROBNOSTI

  • Datum:

    sreda, 19 oktober, 2011
  • Ura:

    18:00
  • lokacija:

    Cvetličarna, Ljubljana

Ravno v teh trenutkih se dviga nova horda poduhovljenih poganskih bojevnikov, ki se bodo pod imenom HEIDENFEST spustili proti srednji evropi iz najvišjega severnega vrha. Na krovu ladje bodo tudi tokrat največja in najboljša imena poganskega folk metala:
FINNTROLL
TURISAS
ALESTORM
ARKONA
TROLLFEST
SKÁLMÖLD

FINNTROLL
Tokrat bodo headlinerji turjene finci FINNTROLL, ki danes predstavljajo vodilni band folk/black metal scene. Finntroll, pojejo v švedščini in burijo duhove že od samega začetka. Sloveniji tudi niso tuji, saj so nas obiskali že nekajkrat, a tokrat bodo predstavili svoj najnovejši album, “Nifelwind”.

Diskografija:
Rivfader (1997)
Midnattens Widunder (1999)
Jaktens Tid (2001)
Visor Om Slutet (2003)
Trollhammaren (2004)
Nattfödd (2004)
Ur Jordens Djup (2007)
Nifelvind (2011)

Povezava:
http://www.finntroll.net/

TURISAS
S finske prav tako prihajajo TURISAS, ki so s svojo novo ploščo »Stand Up And Fight« pristali v središču pozornosti metal scene. Njihova glasba je mešanica agresivnih bojevniških himn in epskih popvek. Horda Turisas vedno nastopa z rdečo/črnim "war paintom" in njihov nastopi trenutno veljajo za najbolj popularno atrakcijo. Kot kaže bodo vikinški kralji finske dobro razburkali množico v Sloveniji.

Diskografija:
Rasputin
The Varangian Way
To Holmgard And Beyond
Battle Metal
The Heart of Turisas

Povezava:
http://turisas.com/

ALESTORM
Nevarni škotski metalski pirati ALESTORM že dvigajo jadra v smeri Evrope. Kapitan Christopher Bowsom in njegova umazana posadka bo zagotovo tudi torkat udarila po sodih ruma in vas potem s hitrimi metal folk komadi pozibala in tako bodo ALESTORM potopili vsako vašo misel na dolgočasje. Brez lesenih nog in očesnih prevez vas ti nori Škoti zagotovo obnorijo s svojim piratskim vzdušjem.

Diskografija:
Captain Morgan's Revenge (2008)
Black Sails at Midnight( 2009 )
Back Through Time ( 2011 )

Povezava:
http://www.alestorm.net/

ARKONA
Ruski folk metalci Arkona imajo radi rusko vodko in so ena redkih skupin, ki ji je uspelo skozi alternativni glasbeni prostor globalizirati slovansko folkloro, pri čemer spretno ubira srednjo pot med metalom in slovanskim etnom. Tudi vokalistka Maša je s svojo avtoritativno držo, divjim pogledom in neverjetnim vokalom postala prava kult osebnost in s tem začela ponovni vzpon slovanskega matriarhata.

Diskografija:
Rus (2002)
Vozhrozhdenie (Revival) (2004)
Lepta (the Contribution) (2004)
Vo Slavu Velikim! (For the Glory of Great) (2005)
Zhizn Vo Slavu (Live for the Great) [Live] CD (2006)

TROLLFEST
Trollfest so pravi novreško-balkanski black metalci. Sliši se čudno, vendar zvenijo noro.
Postava skupine je sestavljena iz glasbenikov skupin Urgehal, Pantheon I, Untime, Melch, Hallucinations, Powersword ter Sarkom. Njihov cilj je osvojitev sveta z zelo brutalnim metalom katerega so obogatili s harmoniko, banjom in saksofonom. Njihov zadnji album En Kvest For Den Hellige Gral pa ne pusti odprtih nikakršnih vprašanj ali želja.

Diskografija:
Promo (2004)
Willkommen Folk Tell Drekka Fest!! (2005)
Brakebein (2006)
Villanden (Late 2008)
Uraltes Elemente EP (2009)
En Kvest for den Hellige Gral 2011

Povezava:
http://www.trollfest.com/

SKALAMOLD
Skalamold so mlad energičen pagan-metal band, ki prihaja iz Islandije. Njihove pesmi sestavlja melanholija, melodija in epski zvok z veliko dozo čiste islandske hladnosti in temačnosti. Zadnji album skupine nosi ime Baldur in je kar hitro požel super kritike med oboževalci viking metala.

Povezava:
http://skalmold.is/

VSTOPNICE
Predprodaja:
- (P) MC, KULT, rezervacije: 23 EUR
- (E) EVENTIM: 25 EUR
Na dan:
- (O) brez rezervacije za vse: 28 EUR
- (R) z rezervacijo: 23 EUR (http://www.sindian-underground.com/tickets)

Predprodajna mesta: MC PEKARNA, KULT, EVENTIMOVA PRODAJNA MESTA: Petrolovi servisi, 3dva trafike, Big Bang, Pošta, Hiša vstopnic (Europark, Citypark), SPLETNA PRODAJA: www.eventim.si, www.vstopnice.com, www.koncerti.net


slika


Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene