Računajte na nas

Računajte na nas je petdnevni festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti mladih. Udeleženci na javnem prostoru v obliki tematskih stojnic predstavljajo različne produkcije, projekte, izdelke in dela na področjih znanosti ter proizvodnih in storitvenih dejavnosti mladih. 

Festival ponuja platformo za izmenjavo izkušenj in znanj, pa tudi ustvarjanje povezav na trgu dela oziroma formiranje kreativnih/podjetniških skupin (informacijski poligon). Mladi skozi aktivno udeležbo s svojimi vrstniki sodelujejo v praktičnih in informativnih tematskih delavnicah, ki poudarjajo neformalno izobraževanje, usposabljanje in večanje kompetenc ter lažjo usmeritev na trgu dela ali pri nadaljnjem izobraževanju na fakultetah. Poleg priložnosti, da udeleženci svoje delo, projekte in izdelke predstavijo širši javnosti in spoznajo različne ustvarjalne tehnike in poklicne usmeritve festival vpliva na pozitivno javno podobo mladostnikov, namenjen pa je tudi predstavitvi mladinske kulture. 

Festival v vseh segmentih tvorijo izključno mladi in mladi z manj priložnostmi, ki jim želimo v lokalnem okolju nuditi dostop do kulturnih dobrin ter jih spodbujati k inovativnosti. Projekt je namenjen tudi prikazu kompetentnosti in ustvarjalnosti udeležencev, s čimer želimo razbiti mit o neaktivnosti, pasivnosti in nezanimanju mladih. 

Udeleženci bodo ob predstavitvenih stojnicah z mreženjem in predstavitvijo izboljševali tudi dostop do trga delovne sile. Razvijali bodo veščine podjetništva, kar je še posebej pomembno za mlade z manj priložnostmi, ki jih bomo prav tako spodbudili k vključitvi v vse faze projekta (načrtovanje, izvedba in evalvacija). Dolgoročni cilj je kvalitetnejši nastop na trgu dela s pridobitvijo neformalnih izkušenj in dostopanjem do virov, ki so sicer pogosto nedostopni. S vključevanjem v večino aktivnosti bomo krepili tudi prostovoljstvo. 

Projekt ima velik vpliv na pozitivno javno podobo mladih kot tudi osebno samopodobo. Obenem spodbuja povezovanje z lokalno skupnostjo, s čimer se povečata tudi njihova socialna vključenost in medgeneracijsko sodelovanje v domačem prostoru.
 


slika

Trenutno ni dogodkov
NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene