Pričetek programa feel-ok.si
Objavljeno dne: 06 november 2020

Predstavljamo otvoritev programa feel-ok.si, ki je spletni interventni program za mlade, ki ga bo po vsej Sloveniji koordiniralo Društvo IndiJanez. RADIX - švicarski kompetenčni center za preventivo in promocijo zdravja je ustanovitelj in nosilec mreže ter odgovornen za feel-ok.ch.

feel-ok je mreža, ki jo sestavljajo številne strokovne institucije iz Švice, Avstrije in Nemčije, od 2020 pa smo pričeli z aktivnostmi tudi v Sloveniji. Sodelujoče strokovne institucije, vključene v nacionalno mrežo, so odgovorne za kakovost in aktualnost vsebin na svojih področjih, nosilci mreže pa med drugim skrbijo za javnost delovanja in znanstvene temelje feel-ok.

Spletna platforma združuje strokovno znanje institucionalne mreže v skladno celoto in jezik, ki ga mladi razumejo in sprejemajo. Slednja je tudi največja prednost – zanimive in konkretne vsebine, podane na mladim prepoznaven način. Vsebuje namreč informacije in storitve o številnih zdravstvenih in družbeno pomembnih temah v obliki besedil, iger in testov.

Osnovne ciljne skupine platforme so mladi, njihovi skrbniki in strokovni delavci (šole, vrci, mladinski domovi, socialni in zdravstveni zavodi,...). Številna brezplačna učna gradiva so javno dostopna in in namenjena učiteljem, svetovalnim službam, strokovnim delavcem in drugim.

feel-ok je od nastanka do danes bil deležen številnih sprememb in optimizacij, ki so  bazirale predvsem na znanstvenih študijah in kvalitativnih optimizacijah.

Program črpa navdih iz izjemne statistike v Švici: V enem letu (od leta 2010) feel-ok.ch izvede skoraj 1200 dni aktivnosti: to bi ustrezalo letnemu delu 14 strokovnh delavcev, zaposlenih za poln delovni čas. 80% obiskovalcev feel-ok.ch so mladi med 12. in 17. letom. Spletno platformo uporabljajo tako dekleta (55%) kot fantje (45%).

V vseh državah članicah mreže feel-ok je program financiran z javnimi sredstvi. Uporaba platforme je brezplačna in brez tržnih oglasov.


slika

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene