Zavod ODTIZ na obisku mladinskega centra MC Pekarna
Objavljeno dne: 11 september 2023

V petek, 8. septembra, je Društvo IndiJanez obiskala ekipa iz Zavoda ODTIZ iz Ljubljane. V okviru mednarodne mladinske izmenjave, ki so jo gostili med 4. in 11. septembrom, so si ogledali prostore MC Pekarna ter izvedeli več o naših programih in projektih, prav tako smo z udeleženci izvedli tudi delavnico na temo stereotipov. Tematika izmenjave so bile človekove pravice in zagovorništvo, namenjena pa je bila udeležencem med 18. in 30. letom z in brez invalidnosti. Poleg mladih iz Slovenije so v projektu sodelovali še mladi iz Turčije, Romunije, Poljske in Latvije.

Obisk se je pričel s kratkim orisom delovanja društva od nastanka do danes. Udeleženci so se nato zbrali na dvorišču MC Pekarna, kjer sta naši Ana in Špela podrobneje spregovorili o različnih vsebinah, ki tvorijo naše programe in projekte, kot so Center Šteker, festivali, koncertni in klubski program, zagovorniške in ulične akcije in drugi. Orisali sta tudi zgodovino Kulturnega centra Pekarna, udeležencem pa smo odgovorili na različna vprašanja, ki so se jim ob tem porajala. 

Sledil je glavni del programa, ki je zajemal ogled in predstavitev mladinskega centra in mladinskega programa, vključno z letos obujenim Pekoskopom, ki v prostorih kluba poteka vsak delovnik med 10. in 15. uro. Gostje so spoznali številne aktivnosti, namenjene obiskovalcem centra in drugim uporabnikom, marsikaj so izvedeli tudi o samem prostoru. 

Po zaključku prvega dela programa, ki je bil bolj informativne narave, je bila na vrsti interaktivna delavnica na temo zagovorništva. Natančneje je bilo govora o stereotipih in predsodkih, za kar smo v skladu z različnimi senzornimi potrebami udeležencev uporabili kar glasbo. Razdeljeni v skupine so obiskovalci ob predvajanih skladbah iz različnih žanrov tako ozaveščali različne stereotipe o osebah, ki te žanre poslušajo. S tem smo vzpostavili kreativen dialog o predsodkih, ki so pogosto tako normalizirani, da se jih sploh ne zavedamo.

Po zaključku delavnice so udeleženci izmenjave imeli na voljo še nekaj prostega časa, ki so ga izkoristili za raziskovanje kluba, prav tako so se zabavali ob različnih aktivnostih, ki jih ponujamo, kot so ročni nogomet, družabne igre in bilijard. 

Za utrinke z obiska si oglejte spodnjo galerijo slik. 

Zavodu ODTIZ se zahvaljujemo za obisk in se veselimo nadaljnjega sodelovanja!

 

slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika

slika
Trenutno ni dogodkov
MC PekarnaVeč
Razstava: PREBUJANJE

petek, 12 apr. 2024 18:00

GUNS N' ROSES TRIBUTE (Hollywood Rose)

sobota, 11 maj. 2024 21:00

SEVENTH STATION, Mind Juice

četrtek, 16 maj. 2024 20:00

SERŠ Rock

petek, 17 maj. 2024 20:00

ĐOKO - To ti vračam, tvoje je

sobota, 18 maj. 2024 20:00

DENIS & DENIS

petek, 24 maj. 2024 21:00

The TIGER LILLIES

petek, 19 jul. 2024 20:00

Brutal Janez Fest 2024

sobota, 07 sep. 2024 18:00

NoviceVse

Naše delo omogočajo

partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
partnerji
Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Naš spletni portal uporablja piškotke

... z namenom zagotavljanja kvalitetne spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.

Vaše nastavitve piškotkov so bile shranjene